Over Ons

Over columbus

Columbus Ontdek Jezelf

Columbus ontdek jezelf is een zorginstelling die opbouwende begeleiding biedt aan jongeren tussen 12-27 jaar. In de begeleiding leer je jezelf kennen en ontdek je waarom je bepaalde keuzes maakt en hebt gemaakt. Zo ontdek je samen met je begeleider(s), de buddy’s en je mededeelnemers wat je allemaal wél wilt en kunt. Dit in een samenwerking met elkaar. Wij betrekken indien mogelijk de hele sociale omgeving positief bij de begeleiding.

Welke inhoud de begeleiding krijgt bepaal je mede samen met Columbus zodat deze afgestemd wordt op jouw wensen en mogelijkheden. Bij het aanbod vind je enkele mogelijkheden die Columbus aanbiedt.

"Wie afscheid durft te nemen van zijn oude leven, krijgt daar volop kans op een nieuw leven voor terug”

Wat je wél kunt

Ontdekken wat je wél kunt. En dat is zoveel meer dan je ooit had kunnen dromen. Zelfstandig en positief dat zijn de sleutelwoorden bij de begeleiding van Columbus.

Soms raak je de weg kwijt en kom je in een negatieve spiraal. Dan gaat het mis op school, thuis of ga je zelfs middelen gebruiken of in de criminaliteit. Dan leid jij niet je leven, maar leidt het leven jou. Soms heb je gewoon niet de kans gehad om jezelf helemaal te ontwikkelen omdat er altijd onrust in je leven was. Dan heb je begeleiding nodig die in je vertrouwen geeft in jezelf en je helpt om te ontdekken hoe het wel lukt om doelen te bereiken en je weer goed te voelen. Ook voor ouders is het moeilijk als het met hun kind misloopt. Je voelt je vaak machteloos en probeert alles te doen om te helpen. Ook ouders krijgen begeleiding bij Columbus.

Deze opbouwende begeleiding bieden wij aan jongeren van 12-27 jaar. Bij ons hoef je niets hoog te houden. Je leert jezelf kennen en ontdekt waarom je bepaalde keuzes maakt. Je kan dan gaan kiezen voor verandering. Best hard werken en soms confronterend, maar altijd doelgericht. Wij betrekken indien mogelijk de hele sociale omgeving positief bij de begeleiding. Van stilstand komt er weer beweging; vanuit onmogelijkheden, kansen en na falen komt er succes. Zo ontdek je samen met je begeleider(s), de buddy’s en je mededeelnemers wat je allemaal wél wilt en kunt. Deze eigen regie leidt veelal tot het (alsnog) afronden van een opleiding, met een positieve instelling aan het werk gaan of zelfs tot onze hulp bij het opzetten van een eigen onderneming. Soms moet een jongere accepteren dat een stap naar het reguliere circuit (nog) niet mogelijk is. Ook deze jongeren krijgen bij ons de begeleiding om op een zinvolle wijze invulling te geven aan hun leven. Altijd in goed teamwork van begeleiders, ouders en de jongere zelf. Ervaringsdeskundigheid staat centraal bij de professionele buddy’s (universitair/hbo/mbo) die de jongeren begeleiden en in de ouderbegeleiding.