Over Ons

Over columbus

Columbus Ontdek Jezelf

Columbus ontdek jezelf is een zorginstelling die opbouwende begeleiding biedt aan jongeren van 12 tot 27 jaar. In de begeleiding leer je jezelf kennen en ontdek je waarom je bepaalde keuzes maakt en hebt gemaakt. Zo ontdek je samen met je begeleider(s), de buddy’s en je mededeelnemers wat je allemaal wél wilt en kunt. Deze ontdekkingsreis maken we samen. Wij betrekken indien mogelijk de hele sociale omgeving op een positieve manier bij de begeleiding.

Hoe je begeleiding eruitziet, bepaal je samen met Columbus. We stemmen onze aanpak af op jouw wensen en mogelijkheden. Onder het kopje ‘aanbod’ vind je enkele mogelijkheden die Columbus aanbiedt.

"Wie afscheid durft te nemen van zijn oude leven, krijgt daar volop kans op een nieuw leven voor terug”

Wat je wél kunt

Ontdekken wat je wél kunt. En dat is zoveel meer dan je ooit had kunnen dromen. Zelfstandig en positief: dat zijn de sleutelwoorden bij de begeleiding van Columbus.

Soms raak je de weg kwijt en kom je in een negatieve spiraal. Dan gaat het mis op school of thuis, je gaat middelen gebruiken of belandt in de criminaliteit. Dan leid je niet je eigen leven, maar het leven leidt jou. Soms heb je gewoon niet de kans gehad om jezelf helemaal te ontwikkelen, omdat er altijd onrust in je leven was. Dan heb je begeleiding nodig die je vertrouwen geeft in jezelf en je leert hoe het wel lukt om doelen te bereiken en je weer goed te voelen. Ook voor ouders is het moeilijk als het met hun kind misloopt. Je voelt je vaak machteloos en probeert alles te doen om te helpen. Ook ouders krijgen begeleiding bij Columbus.

Deze opbouwende begeleiding bieden wij aan jongeren van 12 tot 27 jaar. Bij ons hoef je niets hoog te houden. Je leert jezelf kennen en ontdekt waarom je bepaalde keuzes maakt. Je kan dan gaan kiezen voor verandering. Dat is best hard werken en soms confronterend, maar altijd doelgericht. Wij betrekken indien mogelijk de hele sociale omgeving op een positieve manier bij de begeleiding. Vanuit stilstand komt er weer beweging; vanuit onmogelijkheden ontstaan er kansen en na falen komt er succes. Zo ontdek je samen met je begeleider(s), de buddy’s en je mededeelnemers wat je allemaal wél wilt en kunt. Door eigen regie te nemen lukt het je vaak (alsnog) een opleiding af te ronden, met een positieve instelling aan het werk te gaan of met onze hulp een eigen onderneming op te zetten. Soms moet een jongere accepteren dat een stap naar het reguliere circuit (nog) niet mogelijk is. Ook deze jongeren krijgen bij ons de begeleiding om op een zinvolle wijze invulling te geven aan hun leven. Altijd in goed teamwork van begeleiders, ouders en de jongere zelf. Ervaringsdeskundigheid staat centraal bij de professionele buddy’s (universitair/hbo/mbo) die de jongeren begeleiden en in de ouderbegeleiding.